Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


  προς :  το ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

       Κυρία Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης,
       κ.κ. Καθηγητές και κ.κ. Καθηγήτριες:
            την περασμένη Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012, διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες του    
      νέου συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.  
      Από καρδιάς σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στη σχολική περίοδο που ήδη διανύουμε!  Θελήσαμε να συμμετάσχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο  έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει μια σχολική κοινότητα στο γενικότερο πλαίσιο της δημόσιας παιδείας της πατρίδας μας. Η συγκεκριμένη απόφασή μας δε σχετίζεται με τη διατήρηση κάποιου θεσμού ούτε βέβαια για να λάβουμε την όποια κοινωνική καταξίωση…
      Είμαστε όλοι μάρτυρες μιας δύσκολης πραγματικότητας σε εθνικό επίπεδο. Γινόμαστε ήδη γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Σχολείο μας. Έχουμε την εικόνα της παρακμής που χρόνια τώρα σχεδιάζεται από την κεντρική πολιτική σκηνή η οποία υποβαθμίζει την εκπαίδευση και το σημαντικότερο: δεν αναγνωρίζει  στην ουσία  το σημαντικό έργο σας ως δημόσιων λειτουργών.
      Θέλουμε να γνωρίζετε ότι συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις θέσεις σας και στα αιτήματα που κατά καιρούς υποβάλλετε και διεκδικείτε… Αντιλαμβανόμαστε  τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε και την υπέρβαση που πολλές φορές κάνετε για να επιλύσετε ελλείψεις και να καλύψετε κενά.  Ο Σύλλογός μας, βέβαια, δεν μπορεί, ούτε θέλει να υποκαταστήσει τη δημόσια εκπαίδευση. Ωστόσο έχουμε βαθιά την πεποίθηση και την ελπίδα πως μπορούμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε ένα δυνατό πύρινα που να διεκδικεί, να αντιστέκεται, να ενημερώνει και να επιλύει ζητήματα, είτε τα αυτονόητα είτε και μεγαλεπήβολα, μιας και για τα παιδιά μας αξίζει να ονειρευόμαστε και να απαιτούμε πάντα το καλύτερο.
      Έτσι, απέναντι στα φανερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, απέναντι στα ορατά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει  το σχολείο μας, είναι αναγκαίο όλοι μαζί να έχουμε στον ίδιο στόχο. Για το λόγο αυτό και οι επτά γονείς επιθυμούμε  την όποια συνεργασία  μαζί σας, με τους δασκάλους και τις δασκάλες των παιδιών μας.
      Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ό,τι χρειαστείτε.    Η προσπάθειά μας τις επόμενες ημέρες θα εστιαστεί στην επαφή μας με το σύλλογο Γονέων του Λυκείου, για δράση στα κοινά μας θέματα. Επίσης θα καταγράψουμε το λόγο των Μαθητών, δίνοντάς τους βήμα λαμβάνοντας υπόψη τη δική τους ματιά σε ό,τι τους αφορά. Θα καλούμε κάθε μήνα όλους τους γονείς για πλήρη ενημέρωση.   Είναι από εμάς κατανοητό πως το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργώντας  στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, αντιμετωπίζουν και κοινά προβλήματα. Η σύμπνοια, ο σεβασμός, η συμμετοχή και η συνεχής επαφή θα αποδώσουν έργο απέναντι  στην όποια αδιαφορία.   
    Σας  κοινοποιούμε τα τηλέφωνά μας ελπίζοντας σε μια καλή και δημιουργική χρονιά.  Είμαστε στη διάθεσή σας για διαρκή συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας