Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


Προς Αντιδήμαρχο:  ΚΥΡΙΟ  ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ   27-11-2012
          
Κύριε Αντιδήμαρχε,
    με σεβασμό στο πρόσωπό σας  και κατανοώντας τη σκληρή πραγματικότητα του τόπου και της Πατρίδας μας, αισθανθήκαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με  αυτήν την επιστολή, ως γέφυρα μεταξύ μας και ένδειξη καλής συνεργασίας.      Όταν οι Θεσμοί και οι Νόμοι αδυνατούν, όταν οι Αξίες και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε λήθαργο, ή σε ομηρία  υπανθρώπων, είναι ανάγκη  να παραμένουν σε εσάς, σε εμάς και τα Παιδιά μας η Ελπίδα, το νόημα της Αξιοκρατίας, το δικαίωμα στο να Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο, ακόμη καλύτερο.  Ο κάθε ένας από εμάς κύριε Αντιδήμαρχε, μπορεί και έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται, να στοχεύει και ακόμη, έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις ή μόρφωση να επιχειρεί ό,τι είναι δυνατόν για τον Άνθρωπο και τα Δικαιώματά του.
          Αρχές του Οκτώβρη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε, επτά  Γονείς με τα δικαιώματα  των παιδιών του Γυμνασίου Σάμης, την εύρυθμο λειτουργία της μαθητικής μας κοινότητας, την προσφορά σε έναν μικρόκοσμο που τα Παιδιά μας, τα Παιδιά γνωστών και αγνώστων γονιών, Καθηγητές, προσωπικό συμβιώνουν αντιμετωπίζοντας προβλήματα, ανησυχίες και αγωνίες, όπως άλλωστε σε κάθε Σχολείο, σε κάθε κοινωνία. Εκεί που ο καθένας κερδίζει ή χάνει, αλλά αγωνίζεται, προσπαθεί και δεν παραδίδεται.  Θέλουμε Κύριε Αντιδήμαρχε, να δουλέψουμε για το Σχολείο μας, να εργαστούμε και να ευχηθούμε, να ευχηθούμε ευελπιστώντας στην καλή συνεργασία, ανιδιοτελή και συνεχούς προσφοράς και κατανόησης, γιατί απλά, εμείς οι Γονείς, θα είναι αδύνατον να είμαστε αποδοτικοί και χρήσιμοι, αν οι μαθητές και παιδιά μας, δε μας αποδεχτούν και δε σταθούμε πλάι τους αναζητώντας τους ίδιους στόχους. Είναι αδύνατον εμείς να είμαστε ένας καλός σύλλογος Γονέων, αν εσείς δεν είστε ένας χρήσιμος, έχοντας Όραμα, Αντιδήμαρχος. Θα είναι αδύνατον να αποδώσει το δικό σας έργο, αν οι Καθηγητές δεν σκύψουν με ζήλο στην παιδαγωγική τους αντίληψη και στο λειτούργημά τους.   
    Στις πενήντα ημέρες που έχουμε αναλάβει, ως Σύλλογος Γονέων, εντοπίσαμε, όλα τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου μας. Μιλήσαμε με τους Μαθητές και αρκετές φορές με το δεκαπενταμελές συμβούλιό τους, δίνοντάς τους βήμα. Παραλάβαμε γραπτώς τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούν. Βρισκόμαστε κάθε ημέρα στο Σχολείο. Με χρήματα του Συλλόγου μας, επισκευάσαμε  πόρτες, μεντεσέδες, πόμολα, σύρτες. Καθαρίσαμε, εμείς οι ίδιοι τις τουαλέτες, που επιτέλους έγιναν προσιτές και λειτουργικές. Αποκαταστήσαμε με τη βοήθεια και τη δωρεά εργασία ηλεκτρολόγου, δεκάδες φώτα πρίζες, απογυμνωμένα καλώδια. Δρομολογήσαμε έργα για την καλύτερη περίφραξη του αύλειου χώρου και την ασφάλεια του κτηρίου και των Μαθητών. Εντός των ημερών το γραφείο τεχνικών έργων περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας και απαντώντας άμεσα στο αίτημά μας για την ασφάλεια του Σχολείου μας, θα τοποθετήσει προειδοποιητικούς φανούς στην είσοδο και έξοδο του Σχολείου. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν πινακίδες και θα γίνει διαγράμμιση διάβασης πεζών.  Κατασκευάσαμε θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων και δρομολογούμε για το απόγευμα, εκπαιδευτικά σεμινάρια με ενδιαφέρον για τα παιδιά, προσπαθώντας ό,τι δυνατόν, πετυχαίνοντας εκείνα που τους αξίζουν και αναπληρώνοντας εθελοντικά το έργο που το κράτος θα έπρεπε να μεριμνά.  

 
 Κύριε Σαββάογλου, στης 18 Οκτώβρη, στείλαμε έγγραφο για το μείζον κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου μας προς τον Δήμαρχο και με κοινοποίηση προς εσάς. Το ίδιο ακριβώς θέμα σας απασχόλησε στο Γυμνάσιό μας, που επισκεφτήκατε ο ίδιος
δύο φορές αργότερα. Στης 2 Νοεμβρίου  η τελευταία φορά που μας επισκεφτήκατε και ενώπιον του Συλλόγου μας, της Κυρίας Διευθύντρια του Γυμνασίου,
 και ενός εκπροσώπου των Μαθητών, σας μιλήσαμε για τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν. Δείξαμε προς εσάς και την οικονομική αδυναμία να ανταποκριθείτε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη Χώρα και την Δημόσια Παιδεία που πρέπει να προστατέψετε και διασφαλίσετε… Κατανόηση! Γνωρίζουμε σαν Κεφαλλονίτες την εργατικότητά σας, την τιμιότητα και την ακέραιη προσωπικότητά σας, πολύ πριν αναλάβετε την θέση την οποία κατέχετε. Ο τρόπος επί πλέον που μας μιλήσατε, ήταν βαθιά Ανθρώπινος και πιστεύουμε Ειλικρινής.
 Θέλουμε, με το παρόν έγγραφο, γνωρίζοντας και κατανοώντας,
 το πλήθος των θεμάτων που καλείστε να αντιμετωπίσετε, πως δεν μας ξεχάσατε! Και σίγουρα, ότι δεν μας αντιμετωπίζετε ως ένα λιμάνι δίχως Ιστορία, παρόν και μέλλον.
     Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είμαστε, εμείς οι γονείς οι μόνοι που θα αναπληρώσουν ολοκληρωτικά τη Δημόσια Παιδεία και τις ανάγκες της
  Με όλο τον σεβασμό κύριε Αντιδήμαρχε,
Λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσουμε, να σας θυμίσουμε πως τα επείγοντα θέματα είναι συγκεκριμένα και δε χωρούν αναβολή.  Εκτός από το αυτονόητο θέμα πετρελαίου καύσεως, είναι τα λιγοστά θέματα  με μικρό κόστος επιδιορθώσεων
(τζάμια, σοβάντισμα και επικάλυψη σε εμφανή σημεία περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων. Δεν πρέπει να οξυγονώνονται άλλο τα εμφανή σίδερα του οπλισμού, είναι και θέμα ψυχολογικό, αισθητικό) 
   
Στης 31 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, το πρωί, για τα θέματα που σας προαναφέραμε και κυρίως για τα περισσότερα, που εμείς οι Γονείς έχουμε επιλύσει, αποτρέψαμε απόφαση των Μαθητών του Γυμνασίου μας να προβούν σε κατάληψη και σε αποχή διαρκείας από τα μαθήματά τους. Ο  λόγος που συμφωνήσαμε ήταν ο εύλογος χρόνος που έπρεπε να δοθεί ως ανοχή για το έργο μας, η κοινοποίηση των θεμάτων των παιδιών καθώς και αποτρέψαμε τη αναποτελεσματική αυτή πράξη ως μορφή Αγώνα!
    Το Δίκαιο και το Αυτονόητο στην περίπτωσή μας πρέπει να διεκδικείται συνολικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κι έτσι το βλέπουμε.  Οι Μαθητές, οι Καθηγητές, οι Γονείς, ο Σύλλογός μας κι εσείς, Κύριε Αντιδήμαρχε , είμαστε εργάτες σε διαφορετικές θέσεις, μα υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό!
      Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας περιμένουμε άμεσα.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας