Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


    1. Προς Διεύθυνση Τεχνικών Έργων
    Περιφερικής Ενότητας Κεφαλληνίας

 1.  Προς: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
      Κύριον Σωτήρη Κουρή

    Σας αποστέλλουμε το παρόν αίτημα, μετά από συμβούλιο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Σάμης κι έχοντας την σύμφωνη γνώμη, όλων των μελλών, καθώς και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των Μαθητών, επιπλέον απαίτηση των γονέων αυτών και αίτημα του συλλόγου των Καθηγητών… την τοποθέτηση  δύο ηλιακών αναλάμπων φανών με την ένδειξη, π.χ. (προσοχή διάβαση Μαθητών).
  Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης είναι το μόνο Σχολείο στην Κεφαλονιά  που η  κεντρική είσοδος, έξοδος, βρίσκεται εντός, ευθείας λεωφόρου, ταχείας κυκλοφορίας  περί του ενός χιλιομέτρου! Επιπλέον η αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών από λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα,  γίνεται εντός του δρόμου!   Στο παρελθόν υπήρξαν πολυάριθμα τροχαία, παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας!
  Κατά την αποβίβαση και επιβίβαση, καθώς και την είσοδο και έξοδο των μαθητών από το σχολείο ζούμε στην κυριολεξία συνεχώς, έναν τρόμο! Οι καθηγητές προσπαθούν  να αναπληρώσουν την έλλειψη τροχονόμου (που δυστυχώς δεν δικαιούμαστε). Γονείς περιμένουν προκειμένου να εισέλθουν τα παιδιά τους στο σχολείο ασφαλείς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται περισσότερο η κυκλοφορία!
    Το νόημα των αυτοφορτιζόμενων, ρυθμιζόμενων φανών  στην οδό Αγίας Ευφημίας, έναν με φορά προς Σάμη κι έναν προς Αγία Ευφημία, θα λειτουργήσει σωτήρια τις ώρες της λειτουργίας του σχολείου, θα περιορίσει την ταχύτητα των ασυνείδητων οδηγών και θα εκτονώσει σημαντικά την φοβία και την αρνητική ψυχολογία των πεζών στην συγκεκριμένη περιοχή! Γνωρίζουμε ότι οι πινακίδες σήμανσης από μόνες τους δεν ασκούν επιρροή στους οδηγούς που δεν έχουν συνηθίσει να τις διαβάζουν και κυρίως δεν τους θέτουν εμπρός των ευθυνών τους!
     Έχουμε ήδη  θέσει το θέμα προφορικά στην Διεύθυνση τεχνικών έργων, την Κυρία Ιλαριανή Τζανετάτου και την ευχαριστούμε ειλικρινά, για την ευγένεια, την προθυμία, για την  κατανόηση για την σοβαρότητα του προβλήματός μας!
  Προκαταβολικά σας ευχαριστούμε και περιμένουμε  άμεσα απάντησή σας!


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης      19-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας