Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Α.ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΥ

Πρις από λίγο, οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης, ( Γ-Λ-Σ ), στη Γενική Συνέλευσή τους, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της κατάληψης των δύο σχολείων και τον συντονισμό της δράσης τους και με άλλα σχολεία της Κεφαλονιάς. Ήδη απ' ότι μαθαίνουμε και οι μαθητές  του Λυκείου Κεραμειών σήμερα το πρωί, μπήκαν και αυτοί  στον "χορό των κινητοποιήσεων" με κατάληψη του σχολείου.
Χτες το απόγευμα στη κοινή Γενική Συνέλευση μαθητών και γονιών του Γ-Λ-Σ και ύστερα από τρεις και πλέον ώρες συζήτησης, οι γονείς  αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών τους είτε με συνέχιση της κατάληψης, είτε με οποιαδήποτε μορφή αγώνα επιλέξουν τα παιδιά. Υπενθυμίζουμε ότι το Γυμνάσιο - Λύκειο Σάμης, τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές, από την Τρίτη 15/10/2013.  Το μεσημέρι χτες. είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γ-Λ-Σ ( γονείς, μαθητές, καθηγητές ), όπου και έγινς συζήτηση για τα αιτήματα των μαθητών. Έγινε πρόταση για λήξη της κατάληψης και συντονισμό με άλλα σχολεία της Κεφαλονιάς και Συλλόγους Γονέων για κοινή δράση κοινητοποιήσεων. Η πρόταση έγινε δεκτή από καθηγητές και γονείς. Οι οι εκπρόσωποι των μαθητών, κατ' αρχήν συμφώνησαν με την πρόταση με προυπόθεση να μεταφέρουν αυτή, στη Γενική  Συνέλευσή τους σήμερα το πρωί προς ψηφοφορία.Όπως είδαμε οι μαθητές ( σήμερα το πρωί  ) απέρριψαν την πρόταση και συνεχίζουν την κατάληψη με παράλληλες κοινητοποιήσεις και με άλλα σχολεία της Κεφαλονιάς. Το απόγευμα ( χτες ) οι μαθητές, μιλώντας στη κοινή Γενική Συνέλευση με τους γονείς, έθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν τη συμπαράσταση των γονιών. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παιδιών και όπως γράψαμε παραπάνω, ύστερα από τρεις και πλέον ώρες συζήτησης αποφάσισαν τη πλήρη στήριξη στον αγώνα που κάνουν τα παιδιά. Το πρόβλημα κατά την άποψή μας είναι ότι δεν μπήκε ένα πλάνο δράσης από τους γονείς για την ουσιαστική στήριξη του αγώνα των μαθητών. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν αόριστη... Στηρίζουμε τα παιδιά... αλλά τι κάνουμε πχ από Δευτέρα; Ποιες δράσεις θα πραγματοποιήσουμε για να στηρίξουμε πραγματικά τα παιδιά και να μην γίνει η απόφαση "κουβέντες του αέρα";. Γι' αυτό χρειάζεται νομίζουμε, άμεσα να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των Γονιών και να αποφασιστούν  ουσιαστικές δράσεις στήριξης του αγώνα των μαθητών.

Τάσος Καβαλλιεράτος.
ΥΓ1. Θα πρέπει... οι του "Συνταγματικού τόξου"... τρομάρα μας!!! να μάθουμε να ακούμε και την διαφορετική άποψη...και να μην "κοάζουμε" στο άκουσμά της!!! Με επιχειρήματα να την αντιμετωπίζουμε και όχι με... "βρε κε κεξ κοάξ κοάξ!!!  μεγαλώσαμε πιά!!! Έλεος!!!
ΥΓ2. Λάθος από τη μεριά των διοργανωτών της χτεσινής Γ.Σ. των θεσμικών παραγόντων του νησιού. (αντιδήμαρχο παιδείας, σχολική επιτροπή παιδείας, τοπικά συμβούλια κλπ ). Ουσιαστικά με το μη κάλεσμά τους, τους απαλλάσεις από τις ευθύνες τους και νομίζουμε ότι έχουν πολλές για τα προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία σςτο νησί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας