Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

  Τελευταία επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης
                      Προς Μέλη Γενικής Συνέλευσης Γονέων  18-10-2014
Εμείς  «ο απερχόμενος Σύλλογος Γονέων» νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε Συμπολίτες μας, που προσέφεραν σημαντικά στο Σχολείο μας τα δύο αυτά χρόνια που πέρασαν.
Θέλουμε πρωτίστως να κάνουμε σαφές το εξής : Οι υπάλληλοι που θα ακουστούν δεν προσέφεραν μόνον στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους, αλλά έδειξαν υπέρμετρη ευαισθησία και συνεργάστηκαν μαζί μας.
Στους δε ιδιώτες που θα ακουστούν… επειδή ο λόγος  και δικαιολογημένα, για την Δημόσια Παιδεία πολλές φορές παίρνει διαστάσεις… δηλώνουμε τα εξής! Και οι επτά Γονείς του Διοικητικού Συμβουλίου έχουμε την ίδια θέση με το καταστατικό του Συλλόγου μας που αναγράφει πως η Δημόσια Παιδεία δεν Αναπληρώνεται από τους Συλλόγους αλλά Διασφαλίζεται!    Υπάρχει σύστημα δεκαετιών που ορθώνεται απέναντι  στην γενική μόρφωση των νέων ανθρώπων, που στηρίζεται στην υποκουλτούρα, την παραπαιδεία  και την υπό χρηματοδότηση των δημόσιων εκπαιδευτηρίων, στην ελλιπή εκπαίδευση και την υποβάθμιση των παιδαγωγών, στην απαξίωση και υποβάθμιση της ποιότητας Ζωής μέσα και έξω απ το Σχολείο.
     ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΙΔΕΙΑ.     Ζούμε,  κατά την άποψή μας την μεγαλύτερη κρίση  στον αιώνα που διανύουμε της Παιδείας και του Πολιτισμού μια κρίση με θεαματικά τα απογοητευτικά αποτελέσματα , μια κρίση που συχνά τα τελευταία χρόνια ακούμε να την ονομάζουν… «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ» ! 
 Οι ενέργειες του Συλλόγου τις δύο Σχολικές περιόδους 2012-2013 και 2013-2014, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιμετώπισε τα προβλήματα αναπόσπαστα από το Λύκειο!  Στο ίδιο Σχολικό συγκρότημα μοιράζονταν την ίδια καθημερινότητα Μαθητές και Καθηγητές.   Οι δύο Σύλλογοι Γονέων κατά την αντίληψή μας θα λειτουργούσαν αποτελεσματικότερα ως ένας ενιαίος Σύλλογος. Με την σκέψη αυτή επιδιώξαμε κοινές συναντήσεις και συνεδριάσεις από κοινού και τα δύο Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων.                       Επίσης επιδιώξαμε πολλές συναντήσεις με τους Μαθητές και τα προεδρία τους, έχοντας την άποψη, ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα την κοινωνία του Σχολείου απ τον κόσμο που ζει στην κοινωνία αυτή… για τον ίδιο λόγο τον Οκτώβρη του 2012 την επόμενη ημέρα που αναλάβαμε έως μέλη του Δ.Σ.  στείλαμε επιστολή συνεργασίας προς τους Κ. Καθηγητές και προσπαθήσαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε για να μας εκθέσουν ότι απασχολεί την καθημερινότητά τους και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο Σχολείο… καθώς και να τους ενημερώσουμε για  θέματα που αντιμετωπίζαμε και την πρόοδό τους.                                                         
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θέλει δημόσια να ευχαριστήσει για τα δύο χρόνια που διανύσαμε πρώτα από όλα τους Γονείς που μας εμπιστεύτηκαν, συμμετείχαν μέχρι και στο τέλος της περσινής χρονιάς στις Γενικές Συνελεύσεις και συνέδραμαν με τις  εγγραφές  τους το ταμείο του Συλλόγου μας.  Την κα Γυμνασιάρχη που ακόμη κι όταν είχαμε  διαφωνίες, η συνεργασία μας ήταν σε καθημερινή βάση εποικοδομητική σε όφελος της ζωής στο σχολείο. Ευχαριστούμε τον Παναγή Παπαδημάτο και την αε Παπαδημάτου  για τις εργασίες και δωρεές υλικών στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου και Νηπιαγωγείου Σάμης, καθώς και τις τεχνικές συμβουλές που μας παρείχε. Τον Συμπατριώτη μας Ευάγγελο Δημουλά  για την παραχώρηση του οικόπεδου του για τις ανάγκες του Σχολείου μας.  Τον Υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς Γεράσιμο Κλαουδάτο για την μακρά  και επίπονη προσπάθειά του σε επιδιορθώσεις και σε αναπλήρωση οργάνων στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε τον Καβαλλιεράτο Γιώργο για τις ηλεκτρολογικές εργασίες και τις δωρεές υλικών προς το σχολείο μας.  Τον ηλεκτρολόγο Γιώργο Φωκά για τις γενικές εργασίες του στον χώρο εκτός και εντός του κτιρίου . Ευχαριστούμε την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κα Ιλαριανή Τζανετάτου για την άμεση ανταπόκρισή της σε ότι ζητήσαμε.    Ευχαριστούμε τον Δικηγόρο του Συλλόγου μας στην υπόθεση του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Στεφανάτου Σταύρο Αντύπα.  Την σημαντική συμβολή τους σε νομικά θέματα και επιστολές… την Συμβολαιογράφο Σάμης Δήμητρα Ζαχαράτου και τον Δικηγόρο Παναγή Δρακουλώγκωνα.   Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σε τεχνικά, κτιριακά θέματα, τους Μηχανικούς της περιοχής μας :  Γιαννακάκη Μαρία, Βίκυ Αννίνου,   Φαραντούρη Χρήστο.   Για την προσφορά τους επίσης τον Ρασσιά Νίκο, Χατζίνα Κατερίνα, Γεράσιμο Ατζουλάτο, Γιώργο Αντωνάτο, Παναγή Καβαλλιεράτο, Μαίρη Καλληβωκά, Τζούλια Δώριζα.  Επίσης να ευχαριστήσουμε έναν εκ του Συλλόγου μας, που πέραν του κομματιού- μέρους του εαυτού του όπως όλοι μας, έδωσε και το αίμα του,  τον Συνάδελφο φίλο Αντρέα Πετράτο.                                                                                                               
    Τέλος… η εμπειρία μας σε αυτές τις δύο Σχολικές περιόδους που πέρασαν, για εμάς τους επτά Γονείς  είχε διάφορες γεύσεις και απογοητεύσεις. Γνωρίσαμε στην καθημερινή μας προσπάθεια τις τακτικές των αρμόδιων αναρμόδιων, εντοπίσαμε την υποσχεσηολογεία σε ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε ως υποσχεσιολόγους. Βρήκαμε όμως και κατανόηση, συνεργαστήκαμε με πολλούς που είχαν την διάθεση και την θέληση να βοηθήσουν, να προσφέρουν αθόρυβα. Μεταξύ μας δεν συγκρουστήκαμε, δεν διαφωνήσαμε ούτε μία φορά. Μάθαμε ότι όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, οι καιροί… όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε μεταξύ μας, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα αν και εφόσον το Κίνητρο μας είναι και ο μόνος σκοπός του αγώνα μας.    Το κίνητρό μας και των επτά Γονιών ήταν τα Παιδιά μας, και η Ζωή στο Σχολείο και μόνον.  Το ανικανοποίητο που μένει τώρα ως αίσθηση, είναι  πως ότι κι αν προσφέρεις στα Παιδιά και την μόρφωσή τους, είναι λίγο!       Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου όποιο κι αν εκλεγεί καλή δύναμη. Θα είμαστε όποτε μας χρειαστούν δίπλα τους.       
 Αγγελάκη         Παρασκευή        

Μιχαλάτος       Δημήτρης           

Παπαδάτος       Σταύρος            

Παυλάτου        Φωτεινή              
     
      Πετράτος         Αντρέας              

Σπαθή              Ουρανία              

Σταματελάτου Αθανασία           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας