Πέμπτη 9 Μαΐου 2013


                ΠΡΟΣ  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  ΣΑΜΗΣ  29-4-2013

Αξιότιμοι  Κύριοι Σύμβουλοι του τοπικού διαμερίσματος Σάμης του Δήμου Κεφαλονιάς, Κυρία Πρόεδρε.


Θέλουμε να σας αναφέρουμε,  τα σημαντικά προβλήματα του Γυμνασίου Σάμης, μιας και από την αρχή του  σχολικού έτους, δεν έχει γίνει απολύτως  τίποτε , όσων αφορά θέματα κτηριακά, που είναι μεγίστης σημασίας διότι έχουν να κάνουν με την  ασφάλεια και υγιεινή των Μαθητών και των Καθηγητών! Σας καταθέτουμε λοιπόν μόνον αυτά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της ζωής των παιδιών μας και δεν υπάρχει  καμία θετική εξέλιξη,  παρά τις δύο τεχνικές εκθέσεις, (μόνον εφέτος), τις συναντήσεις με τον πρώην υπεύθυνο αντιδήμαρχο Κύριο Σαβάογλου, την συνάντηση προ δύο μηνών και την κοινοποίηση των προβλημάτων στον Κ. Κεκάτο… τις  εγγράφως επιστολές του Συλλόγου Γονέων και προς τον Κύριο Δήμαρχο τον Μήνα Οκτώβριο!
 Σας παρακαλούμε  λόγο του ότι, ο υπεύθυνος παιδείας σε θέματα που μας απασχολούν, κύριος Κεκάτος, μας παραπέμπει σε εσάς… και είναι φυσικό να έχετε άμεση εικόνα των προβλημάτων που απασχολούν την μαθητική μας  κοινότητα αλλά και την σοβαρότατη ευθηνή,  μιας που τα εν λόγο προβλήματα που σας καταγράφουμε δεν είναι οι ελλείψεις  σε πετρέλαιο θέρμανσης, αναλώσιμα, κατεστραμμένοι τάπητες αθλοπαιδιών, και άλλα, που παρόλα αυτά  άπτονται της δημόσιας παιδείας… αλλά, ζητήματα  σοβαρά της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας  που χρονίζουν και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για να μην χρειαστεί ποτέ να απολογηθούμε  σε γονείς, πολίτες,  η στην συνείδησή μας,  για ότι δεν προλάβαμε, για εκείνα που δεν πράξαμε, η για ότι κακός υποτιμήσαμε.    

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις πτώσεις  σοβάδων σε τάξεις! Σπασμένα τζάμια σε  αίθουσες διδασκαλίας και τουαλέτες! Χώροι υγιεινής ακατάλληλοι, ελλιπείς, μιας και κατασκευάστηκαν για λιγότερους μαθητές, πριν σαράντα χρόνια. (Υγρασία στους τοίχους. Κρέμονται σοφάδες απ το ταβάνι, άβαφτος ο χώρος)!  Πόρτες σε τουαλέτες και τάξεις που θέλουν επισκευή. Ρηγματώσεις  σε εξωτερική τοιχοποιία.  Αποκόλληση σοβάδων από τον σκεπαστό εξωτερικό διάδρομο λόγο διάβρωσης και μη έχοντας  συντηρηθεί! Σε λίγα σημεία έχουν φανεί πρόσφατα, τα σίδερα και τσέρκια του σκελετού σε  κολόνες!  Κεραμίδια  που θέλουν επισκευή, (δέσιμο), να μην μετακινούνται και αποκολλούνται στον παραμικρό αέρα. Πλακάκια σπασμένα εξωτερικού χώρου και ολισθηρά- ακατάλληλα. Όσον αφορά τα πλακάκια, περιμένουμε την αγορά ειδικής ρητίνης.
Υπεύθυνος για πληροφορίες ο Κύριος Κλαουδάτους από το γραφείο τεχνικών έργων της Δημαρχίας. Θέλουμε επίσης να είστε ενήμεροι για την  σοβαρή έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, μιας και η βιβλιοθήκη του Σχολείου και  επιπλέον σε δύο αίθουσες που έγινε εγκαταστάτη  υπολογιστών από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα,  ανάγκασαν τους μαθητές να στεγάζονται σε  ακατάλληλες αίθουσες,
 προκάτ  και αίθουσες στο γυμναστήριο του Σχολείου, πίσω από την σκηνή, δίχως έξοδο διαφυγής, ασφάλεια, κατάλληλο φωτισμό,  εξαερισμό κ.τ.λ. οι χώροι αυτοί ιδιαιτέρως μικροί  και είχαν τον σκοπό των αποδυτηρίων και αποθήκης!  Οι λόγοι του παρόντος εγγράφου είναι,  οι διακοπές του Πάσχα και η ευκαιρία να βελτιωθεί κάτι από τα παραπάνω… υπόψη  αυτήν την περίοδο ο κύριος Κλαουδάτος μας έδωσε ως καταλυτική για την επίστρωση των εξωτερικών δαπέδων, με την ευκαιρία της ελλείψεως των Μαθητών! Επί πλέον να σας ενημερώσουμε ότι, αμέσως μετά   την έναρξη των μαθημάτων… συγκαλούμε γενική συνέλευση όλων των γονέων για ενημέρωση, συζήτηση, μεταξύ άλλων και των παραπάνω προβλημάτων που σε αυτά είναι ενήμεροι από προηγούμενη συνάντησή μας και βέβαια περιμένουν κάποιες εξελίξεις. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε εγρήγορση και όσο το δυνατόν καλή δύναμη και συνεργασία  για το καλό και την ασφάλεια των παιδιών μας!                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας